.species-encyclopedia{padding-block:42px 70px;max-width:1500px!important}.species-encyclopedia .pest-library{grid-template-columns:repeat(3,minmax(0,1fr));align-items:stretch;gap:24px;display:grid}.species-encyclopedia .library-card{background:#fff;border:1px solid #d2dec9;border-radius:22px;flex-direction:column;gap:0;min-width:0;padding:0;transition:transform .2s,border-color .2s,box-shadow .2s;display:flex;overflow:hidden;box-shadow:0 8px 28px #24440e0a}.species-photo{aspect-ratio:4/3;background:#f1f5ed;flex-shrink:0;place-items:center;width:100%;padding:14px;display:grid;position:relative;overflow:hidden}.species-photo img{object-fit:contain;border-radius:10px;width:calc(100% - 28px);height:calc(100% - 28px);min-height:0;transition:transform .25s;display:block;position:absolute;inset:14px}.species-encyclopedia .species-copy{flex-direction:column;flex:1;min-width:0;padding:24px;display:flex}.species-encyclopedia .species-copy>small{color:var(--green);letter-spacing:.08em;text-transform:uppercase;font-size:12px;font-weight:850}.species-encyclopedia .library-card h3{margin:10px 0 6px;font-size:27px;line-height:1.16}.species-encyclopedia .library-card em{color:#55624c;font-size:15px;line-height:1.4}.species-encyclopedia .library-card p{color:var(--muted);margin:16px 0 22px;font-size:16px;line-height:1.55}.species-encyclopedia .library-card b{border-top:1px solid var(--line);justify-content:space-between;align-items:center;gap:12px;min-height:48px;margin-top:auto;padding-top:12px;font-size:15px;display:flex}.species-encyclopedia .library-card b span{color:var(--orange);font-size:22px}.species-reference{color:#5a6653;margin-bottom:14px;font-size:12px;line-height:1.5}.species-encyclopedia .filter-chips{flex-wrap:wrap;gap:9px;display:flex}.species-encyclopedia .filter-chips button,.species-toolbar button,.species-encyclopedia .empty-state button{min-height:44px;font:inherit;color:var(--green-dark);cursor:pointer;background:#fff;border:1px solid #b9cbaa;border-radius:99px;padding:10px 16px;font-size:14px}.species-encyclopedia .filter-chips button.active{background:var(--green);color:#fff;border-color:var(--green)}.species-toolbar{color:var(--muted);flex-wrap:wrap;justify-content:space-between;align-items:center;gap:10px;margin:22px 0 0;font-size:14px;display:flex}.species-toolbar p{margin:0}.species-toolbar>div{flex-wrap:wrap;gap:8px;display:flex}.species-toolbar>span:empty{display:none}.species-note{color:var(--muted);max-width:850px;margin:24px 0 0;font-size:14px;line-height:1.6}.species-photo-pending{color:var(--muted);font-size:15px}.species-encyclopedia .empty-state a{color:var(--green);padding:16px;display:block}.species-credits{color:var(--muted);margin-top:22px;font-size:14px;line-height:1.6}.species-credits summary{cursor:pointer;min-height:44px;color:var(--green-dark);padding-block:12px;font-weight:700}.photo-credit a{color:var(--green-dark);text-decoration:underline}.pest-profile-visual.species-verified-photo img{object-fit:contain;background:#f1f5ed;height:clamp(280px,50vw,590px);padding:20px}.pest-profile-visual.species-verified-photo figcaption{padding:18px 22px;font-size:14px;line-height:1.6}.pest-profile-visual.species-verified-photo figcaption p:empty{display:none}.species-profile-actions{flex-wrap:wrap;align-items:center;gap:12px;display:flex}.species-profile-actions button,.species-profile-actions a{min-height:46px;color:var(--green-dark);font:inherit;cursor:pointer;background:#fff;border:1px solid #b9cbaa;border-radius:99px;padding:12px 18px;font-size:15px}.species-profile-actions a{background:var(--green);color:#fff}.species-profile-actions :focus-visible{outline:3px solid var(--orange);outline-offset:4px}.species-profile-actions span{width:100%;font-size:14px}.species-profile-actions span:empty{display:none}.species-encyclopedia :is(a,button):focus-visible{outline:3px solid var(--orange);outline-offset:4px}@media (hover:hover){.species-encyclopedia .library-card:hover{border-color:#98b780;transform:translateY(-4px);box-shadow:0 18px 36px #24440e14}.species-encyclopedia .library-card:hover img{transform:scale(1.03)}}@media (width<=1000px){.species-encyclopedia .pest-library{grid-template-columns:repeat(2,minmax(0,1fr));gap:18px}}@media (width<=620px){.species-encyclopedia{padding-inline:18px!important}.species-encyclopedia .pest-library{grid-template-columns:1fr}.species-encyclopedia .species-copy{padding:21px}.species-encyclopedia .library-card h3{font-size:27px}.species-encyclopedia .filter-chips{flex-wrap:nowrap;padding:5px 3px 12px;overflow-x:auto}.species-encyclopedia .filter-chips button{white-space:nowrap;flex-shrink:0}.species-photo{aspect-ratio:4/3;padding:12px}.species-toolbar{flex-direction:column;align-items:flex-start}.species-encyclopedia .library-card:active{border-color:var(--green)}.guide-search input{min-width:0;font-size:16px}}@media (prefers-reduced-motion:reduce){.species-encyclopedia .library-card,.species-photo img{transition:none}.species-encyclopedia .library-card:hover,.species-encyclopedia .library-card:hover img{transform:none}}
